Betaalmogelijkheden Mollie

Online betalen kan beter en goedkoper

Direct betalen tijdens het online reserveren is voor u een groot voordeel. Een collega heeft echter een  goede tip waardoor dat beter en goedkoper kan. Lees daar alles over in dit artikel.

Eén van de grote voordelen van online reserveren via onze online module is dat we de klanten direct kunnen laten betalen. Daarmee kan het percentage ‘no show’ immers teruggebracht worden naar 0%.

Zoals Johan Cruijff ooit zei: “Ieder voordeel heeft zijn nadeel” en ook nu is dat het geval. Er kunnen namelijk ook klanten zijn die schrikken van het feit dat ze vooruit moeten betalen. Uiteindelijk besluiten ze misschien zelfs om niet (online) te reserveren.

TIP: LAAT UW GASTEN IN PLAATS VAN EEN GEHELE BETALING EEN AANBETALING DOEN

De meesten van ons laten hun gasten het volledige bedrag vooruit betalen. Vooral als er voor een groep vooruit betaald moet worden kan dat afschrikken.

In de online module kan er per reserveringsblok ingesteld worden hoe een reservering afgehandeld moet worden. Behalve volledige betaling kan je ook instellen dat er (al of niet afhankelijk van totaalbedrag of aantal personen) een deelbetaling moet plaatsvinden.
Als we deze instelling toepassen kan de schroom voor online betalen fors afnemen. Daarbij kunnen we zelf bepalen of de aanbetaling in de juiste verhouding staat tot de risico’s.

Toepassing van deze methode zal de eventuele drempel om al of niet online te reserveren zeker verlagen. Ander bijkomend voordeel:
Uw commissiekosten aan Mollie worden bepaald door het online transactiebedrag. U bespaart dus op uw commissiekosten!

Belangrijk!

Deze werkwijze vraagt extra oplettendheid van uw medewerkers. In Easy komt bij de reservering namelijk gewoon een $-teken te staan als teken dat er betaald is. Als u met de muis boven de reservering gaat staan en/of éénmaal klikt op de reservering wordt duidelijk dat er een aanbetaling is gedaan (zie afbeeldingen).

Ook moeten er, i.v.m. administratie en verdere deelbetaling , nog handelingen verricht worden.
Maak daar intern duidelijke afspraken over!

      

Hoe instellen?

De afhandeling per reserveringsblok kunt u zelf instellen in het dashboard van de online module.
U doet dat in het tabblad afhandelingKLIK HIER en bekijk de stap-voor-stap-handleiding.