Online reserveren wordt steeds populairder. Steeds meer klanten willen vanuit hun luie stoel een reservering plaatsen en afhandelen. Dat doen ze via hun desktopcomputer, maar nog veel vaker via tablet of smartphone. Het grote voordeel is dat men 24 uur per dag online kan reserveren, dus ook als u zelf niet telefonisch bereikbaar bent.
Met ons reserveringsprogramma EasyReservationPro ONLINE kunnen uw klanten nu ook eenvoudig online reserveren. Dit is voor u tijdbesparend, waardoor u meer tijd overhoudt om uw klanten werkelijk te bedienen.
Hieronder geven wij 10 tips om het online reserveren (nog) succesvoller te maken.

 1. Maak het aantal reserveringssoorten waaruit de klant kan kiezen niet te groot
  Als een klant te veel mogelijkheden krijgt aangeboden ziet hij soms door de bomen het bos niet meer. We spreken dan wel van ‘keuzestress’. Het risico is dan aanwezig dat de klant besluit om helemaal niets te kiezen en dus geen reservering plaatst. In Easy hanteren wij daarom bij voorkeur maximaal 6 keuzemogelijkheden per pagina.
 2. Geef een korte, duidelijke beschrijving van iedere reserveringssoort met een duidelijk zichtbare prijs
  Het moet in korte heldere bewoordingen duidelijk zijn wat de reservering inhoudt. De klant wil ook direct weten wat het kost. Vooral titel en prijs moeten duidelijk zichtbaar zijn. Geef arrangementen bij voorkeur ook een aansprekende naam.
 3. Voorzie iedere reserveringssoort in de onlinemodule van een representatieve afbeelding
  Eén plaatje zegt meer dan duizend woorden. Met een goede afbeelding kunt u de klant ‘lekker maken’, waarna de keuze gemakkelijker gemaakt is.
 4. Hanteer psychologische prijzen. Dus niet € 29,65 of € 30,50 maar € 29,95
  Het heeft geen zin om ‘scherp gecalculeerde prijzen’ te hanteren waardoor er soms vreemde prijzen ontstaan. Een klant is gewend aan psychologische prijzen en koopt daardoor zelfs gemakkelijker.
 5. Zorg dat de klant, als er eenmaal een keuze is gemaakt, ook z.s.m. direct kan reserveren
  Als de klant een keuze heeft gemaakt wil hij de reservering ook zo snel mogelijk afhandelen. Het mooiste is als er dan direct op een knop ‘reserveren’ gedrukt kan worden, zonder dat men dan nog andere( pagina’s met) informatie te zien krijgt. In Easy kunt u dit bereiken door zogenaamde ‘deeplinks’ toe te passen.
 6. Geef eventueel (herhalings)korting of een presentje (portie bitterballen?) aan klanten die online reserveren (en betalen)
  Online reserveren scheelt veel werk en is dus kostenbesparend. Als de klant bovendien ook van tevoren betaalt, verlaagt het percentage ‘no show’. Door de kostenbesparing ontstaat er vaak de ruimte om korting of een presentje te geven. Een klant wordt daardoor kooplustiger, iedereen krijgt immers graag een presentje. Easy biedt daarvoor verschillende mogelijkheden.
 7. Geef korting aan klanten die via Facebook of Twitter online reserveren
  Facebook en Twitter zijn relatief nieuwe kanalen om klanten te winnen. Het is de moeite waard om ook deze kanalen in te zetten. In Easy kunt u, met de vouchermodule, eventueel unieke (kortings)codes aanmaken en beheren.
 8. Bied uw klanten de mogelijkheid om online producten bij te bestellen (en natuurlijk te betalen), we noemen dat ook wel ‘upselling’
  Wanneer u de klant zelf spreekt kunt u bij een reservering natuurlijk nog proberen iets extra’s te verkopen. Zo kunt u bijvoorbeeld adviseren om bij een uurtje bowlen direct ook een portie warme hapjes te bestellen. In Easy is het nu ook mogelijk om online aan upselling te doen.
 9. Communiceer overal dat men bij u online kan reserveren
  Het valt aan te raden om in al uw uitingen duidelijk te maken dat er bij u ook online gereserveerd kan worden. Denk daarbij aan uw advertenties, website, handtekening e-mail, facebook, twitter, stickers bij balie en toegangsdeur, scoreschermen, telefoonbeantwoorder etc. De mogelijkheden zijn eigenlijk oneindig en het kost (nagenoeg) niets.
 10. Last but not least: Vermeld op uw website altijd duidelijk dat u voor (speciale) vragen ook gewoon telefonisch bereikbaar bent
  Veelal denkt men dat er bij online reserveren geen sprake meer is van persoonlijk contact. Dat is een misverstand. Naast online reserveren blijft u vanzelfsprekend altijd nog telefonisch bereikbaar.

BEL VOOR VRAGEN 085 273 23 20